26/1/10
invernadoiro tradicional
A pesares do momento no que nos encontramos algunhas pequenas empresas intentan manterse no tempo utilizando tecnicas de traballo que respectan o cultivo tradicional. É o caso de José Neo,de Rois, que utilizando un invernadoiro tradicional foi capaz de conseguir unha producción de entre 700 e 1000 leitugas o dia que vende directamente ó mercado.
Consiste en mesturar un sistema de traballo intensivo ademais de aplicar un método moderno de desinfección a partires de vapor para combatir as enfermedades da terra.
Empezaron fai 25 anos producindo pimentos de padron, xudias, tomates e leitugas nun invernadoiro de 500 metros cadrados. Foron ampliando a producción e centrandose sobre todo na leituga. Hoxe poseen 13 naves con 5000 metros cadrados nas cales contan co primeiro sistema de desinfección do solo a partir de vapor en galicia. Outra das bases do seu éxito consiste en vender directamente ó comprador, evitando intermediarios podendo asi vivir coma un obreiro de clase media.
0 comentarios:
Publicar un comentario