8/3/11
Produción de castiñeiro híbrido
Publicado por
j_m Sánchez
O aproveitamento do seu froito, as cualidades estéticas e tecnolóxicas da súa madeira, a simbiose con fungos comestibles ou os seu valores paisaxísticos fan do castiñeiro unha das árbores máis apreciadas.
Nas cotas máis baixas do noso país o castiñeiro é sensible á doenza da tinta, razón pola que se fai recomendable empregar clons procedentes de híbridos entre o noso castiñeiro e o chinés ou xaponés, ambos resistentes a esta doenza.
O Rego é un pequeno viveiro pioneiro en Galicia na produción de clons de castiñeiro híbrido mediante acodo baixo. No Issuu seguinte describimos a técnica de acodado que se veu perfeccionando en O Rego.
Seguidamente, amósase unha publicación oficial sobre clons de castiñeiro híbrido para a produción de madeira.
E agora, outra publicación da mesma fonte sobre variedades de castaña.
Etiquetas:
Acodo,
Castiñeiro,
Reprodución
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
0 comentarios:
Publicar un comentario