7/3/11

Alambrado dun bonsai

Alambrar un Bonsái é un método moi importante para pór as ramas na forma desexada. As ramas envólvense nun arame de cobre especial que se pode inclinar na forma e dirección desexada.
Conforme creza, a árbore toma a forma desexada e pódese quitar o arame. Hai que alambrar un Bonsái moi coidadosamente; se se dana a cortiza da árbore, é posible que algunhas partes se atrofien. Por iso desenvolvéronse técnicas especiais para poder alambrar as ramas de maneira segura.
Para alambrar ramas dun groso particular utilízase tamén arame de cobre dun groso particular. Se alambran ramas delgadas con arame de cobre de 1 mm; ramas máis gordas se alambran con arame de cobre de 1 a 8 mm. Ás veces envólvense ramas gordas primeiro con rafia (que pode comprarse en calquera centro de xardinaría) para que non se danen cando se dobran. Tamén se poden dobrar os troncos, pero só se non son demasiados gordos.

Métodos para alambrar
Hai dúas maneiras de alambrar as ramas :
Arame dual: alambrar dúas ramas que están en alturas diferentes e máis ou menos iguais de grosor cun só arame (Véxase imaxe 1).
Arame simple: alambrar unha soa rama cun arame que primeiro foi envolvido ao redor do tronco/a rama principal (Véxase imaxe 2).

A miúdo aplícanse estes dous métodos ao mesmo tempo: primeiro se alambran tantas ramas como sexa posible segundo o primeiro método; as que non se poden alambrar moi ben en parellas, se alambran soas.

Como alambrar

Arame dual
1. Búscanse dúas ramas de grosor similar que crezan do tronco/a rama principal; ten que haber unha distancia mínima de 3 cm e máxima de 6 cm entre as ramas.
2. Córtase o arame que se utiliza para alambrar as dúas ramas á lonxitude correcta; desenrole o arame ao longo das ramas antes de cortalo para medir canto se necesita. Hai que ter en conta as voltas tanto ao redor das ramas como ao redor do tronco e calcular a lonxitude extra necesaria.
3. Envolva o tronco polo menos dúas veces co arame para que o arame non se mova. Envólvese o arame sempre a un ángulo duns 45 graos ao redor do tronco/as ramas. Desta maneira é menos probable que o arame corte a cortiza.
4. Decídese agora se se quere que as ramas se dobren cara arriba ou cara abaixo. Se quere que a rama se dobre cara abaixo (véxase imaxe 1, frecha azul), o arame ten que vir desde abaixo. Se quere que a rama se dobre cara arriba (véxase imaxe 1, frecha vermella), o arame ten que vir desde arriba.
5. Envolva máis o arame ao redor das ramas, tendo en conta o ángulo de 45 graos (véxase imaxe 1)
6. Despois de haber alambrado toda a árbore, pódense dobrar as ramas coidadosamente. É máis fácil cambiar de dirección ás ramas novas que as ramas máis gordas ou agostadas. Procure non romper as ramas.

Arame simple
1. Envolva un anaco de arame ao longo do tronco/a rama principal a un ángulo de 45 graos. Envólvese o arame polo menos dúas veces antes de alambrar a rama. (Véxase imaxe 2)
2. Agora envólvese o arame ao redor da rama. Se quere dobrar unha rama cara abaixo, o arame tamén ten que vir desde abaixo. Se quere dobrar a rama cara arriba, o arame ten que vir desde arriba.
3. Se ten que alambrar máis ramas, tente envolver os arames o un á beira do outro de maneira ordenada (véxase imaxe 2)

Alambre dual del Bonsái Alambre simple del Bonsái


Coidados posteriores
Despois de alambrarse a árbore non necesita coidados especiais. Hai que quitar o arame despois de medio ano; se non, os arames cortarán a cortiza (polo crecemento horizontal). Algúns tipos teñen maior crecemento horizontal que outros; así que é difícil dicir cando hai que quitar os arames. Vixíe o crecemento da árbore e cando teña a impresión de que os arames cortan a cortiza, quíteos.

Tender

En realidade tender é outra maneira de alambrar: o arame non vai ao longo das ramas senón que as ramas dóbranse por mor dun arame que se tende verticalmente desde a rama cara abaixo e suxéitase ao testo.
Dobrar ramas vellas constitúe un risco porque se danan facilmente durante o alambrado. Nestes casos, tender é unha maneira moito máis segura de dobrar as ramas cara abaixo.

Como tender
1. Córtase un pequeno anaco de tea de máis ou menos 2 x 4 cm. Este anaco de tea ponse entre a rama e o arame para que non se dane a cortiza da árbore.
2. Despois, córtase un anaco de arame de cobre e envólvese a punta varias veces ao redor da rama, separando as dúas partes co anaco de tea.
3. Téndese o arame cara abaixo e suxéitase, por exemplo, ao testo, ou pasandolo por baixo do testo.
4. Ao principio non se tende a rama demasiado cara abaixo; aumente a tensión durante uns meses até conseguir o resultado desexado.

dende bonsaiempire.com



0 comentarios:

Produtores 2012-2013

Produtores 2012-2013
De dereita a esquerda: Kevin, Cristina, Esperanza, Xurxo, Sergi, Gustavo, Jorge, Alex, Tamara, Jacobo, José Manuel.Na parte inferior: Héctor, Óscar, Martín e Ventura. Fáltanos o produtor Brea.

Productores 2010/2011

Productores 2010/2011
De dereita a esquerda e de arriba a abaixo: Chema, Fernando, Andrés, Jesús Manuel, Inés, Javier, David, Carlos, Iria, Toñito, Hugo, Lorena e Ruso. Tamén están no grupo pero faltan na foto:Miguel Angel, Cristina e Zalo

Os Novos Productores

Os Novos Productores
Nesta rubica fotográfica temos os novos productores, tras unha saida o campo, son de esquerda a dereita Mario, Ramón, Silvia, Francisco, Pilar, Jose Manuel, Angel Castro, Alberto, Oscar, J.Martín, Juan, Angel García, Fernando e David.

Os productores

Os productores
Na foto os sonrintes productores, non se sabe si por puro placer ou por inconsciencia ante o que lles espera. Son de dereita a esquerda na liña de atrás: Rocío Torreira, Xosé Manuel Calvo, Julio Cesar Martino, Manuel Rúa, Amable Rodríguez, Marta Fraiz, e na liña dianteira: Francisco Romar, Rocío Gardes, Natalia Piñeiro e Sandra Sánchez. Faltan Rocío Sampedro e o productor ocasional Juan Santiso.

remexe polo blog

 
Producindo Planta - Template By Blogger Clicks