6/3/11

Técnicas de bonsai

Técnicas de bonsai
Normas xerais para o cultivo do bonsai
1.Elixir plantas robustas, resistentes. As coniferas son as máis usadas, especialmente as juníperas, que son moi boas, excepto polas variedades variegata, que non son demasiado duras, e ademais non ven na natureza. A familia dos piñeiros é robusta, pero a miúdo fáltanlles ramas boas coas que traballar , e son de crecemento
máis lento. Para o principiante carece de moitos elementos. Hai moitas árbores de folla caduca, resistentes tamén, pero para a práctica dos estilos básicos son materiais para experiencias posteriores.
2. É práctico empezar cunha árbore de tamaño pequeno, pero non demasiado. O chamado tamaño de 4 litros ou de 20 litros, é o considerado bo. O tamaño da árbore terminada será de 15 a 25 centímetros de altura.


3, Hai cinco elementos que considerar no momento de seleccionar unha planta.
Raíces:
Tronco:
Vértice:
Rama primaria:
Ramas secundarias e outras:
As raíces deben esparcirse en todas direccións.
Estas raíces deben dividirse na base do tronco.

O tronco debe afinarse a medida que vai cara arriba, e require moitos elementos.
Cada árbore debe ter un chisco, mesmo despois de que a punta fose cortada. Unha rama adecuada
debe ser movida, para substituír ao ápice.
Debe ser gorda e chea na porción primeira, e facerse máis fina e máis pequena a medida que crece
cara á punta. Dela deben crecer ramas en todas as direccións, con moitas poliñas secundarias.

As ramas secundarias deben ter un follaje denso desde a base. Nas coniferas seleccione unha árbore
que teña agullas curtas ou follaje compacto. Se é unha árbore de folla caduca, elixa un que teña boas
perspectivas de cambiar durante as estacións, tales como flores, froitos, pomos ou follas que cambien de cor
na primavera e no outono. Tamén un que mostre unha bela estrutura de poliñas terminais
para a súa apreciación no inverno, pode ser á vez atractiva e interesante.

4. O estilo básico: O estilo básico fundamental que todos os principiantes deben usar
para empezar, é o do tronco erecto, formal , chamado «CHOKKAN».

5. Posicion de traballo: O bonsai debe traballarse de modo que o centro da árbore estea
a nivel dos ollos. Non mirar á árbore cara arriba desde unha posición sentada, nin
miralo cara abaixo desde unha posición de pé.

6. Fronte: Todos os bonsais deben ter unha fronte, e este debe ser a cara máis bela
da árbore.

7. Simetría, equilibrio e proporción: Bonsai é unha das formas máis altas de arte, que combina habilidade artística e destreza na práctica de horticultura. Para crear un bonsai natural e belo é preciso comprender nel simetría, equilibrio e proporción. Simetría nun bonsai significa unha repetición da mesma forma e tamaño. Isto é, desde un punto de vista dado, ben á dereita ou a esquerda, ou cara arriba, ou cara abaixo, todo ten a mesma forma e tamaño. Isto é un punto de vista moi infantil,e carece de imaxinación por parte do artista do bonsai. Con todo, para o principante, é máis fácil empezar cunha forma simétrica, tal como un cadrado, un
círculo ou un triángulo equilátero, e aos poucos, traballar cara a composicións estéticas máis elevadas.
Equilibrio significa tamén máis ben igualdade de peso. En bonsai equilibrio é un sentimento de igualdade, mesmo cando o lado dereito é diferente do esquerdo. Proporción, un nivel ou ración que é un dos elementos importantes necesarios para crear un bonsai. O método chamado «A sección dourada da división» foi usado para obter as proporcións adecuadas.

Fonte: John Yoshio Naka " Técnicas de Bonsai "

0 comentarios:

Produtores 2012-2013

Produtores 2012-2013
De dereita a esquerda: Kevin, Cristina, Esperanza, Xurxo, Sergi, Gustavo, Jorge, Alex, Tamara, Jacobo, José Manuel.Na parte inferior: Héctor, Óscar, Martín e Ventura. Fáltanos o produtor Brea.

Productores 2010/2011

Productores 2010/2011
De dereita a esquerda e de arriba a abaixo: Chema, Fernando, Andrés, Jesús Manuel, Inés, Javier, David, Carlos, Iria, Toñito, Hugo, Lorena e Ruso. Tamén están no grupo pero faltan na foto:Miguel Angel, Cristina e Zalo

Os Novos Productores

Os Novos Productores
Nesta rubica fotográfica temos os novos productores, tras unha saida o campo, son de esquerda a dereita Mario, Ramón, Silvia, Francisco, Pilar, Jose Manuel, Angel Castro, Alberto, Oscar, J.Martín, Juan, Angel García, Fernando e David.

Os productores

Os productores
Na foto os sonrintes productores, non se sabe si por puro placer ou por inconsciencia ante o que lles espera. Son de dereita a esquerda na liña de atrás: Rocío Torreira, Xosé Manuel Calvo, Julio Cesar Martino, Manuel Rúa, Amable Rodríguez, Marta Fraiz, e na liña dianteira: Francisco Romar, Rocío Gardes, Natalia Piñeiro e Sandra Sánchez. Faltan Rocío Sampedro e o productor ocasional Juan Santiso.

remexe polo blog

 
Producindo Planta - Template By Blogger Clicks