11/2/11

¿Que é un Bonsai?

BON-SAI 

Por Brent Walston
www.evergreengardenworks.com

 Que é un bonsai?
A máis simple definición de bonsái é planta nun testo?. Pero bonsai é moito máis que unha árbore tratada como unha planta domestica. É unha arte vexetal ou unha escultura para ser máis exactos. Os bonsáis requiren un coidado cualificado para sobrevivir e para florecer como magníficos especímenes vexetais.


Moitos viveiros e tendas venden plantas baratas en macetas e chámanos bonsái. Con coidados estes arbolitos poden chegar a ser bonsáis, pero non son un bonsái. En internet adoptamos o termo bonsái de centro comercial (nota do tradutor: orixinalmente Mall bonsái) ou ?Mallsai? para estes arbolitos. Algunhas destas persoas son do gremio de bonsáis e dano todo para que os teus arbolitos sobrevivan proporcionándoche polo menos unhas instrucións básicas de coidado. Lamentablemente, outros vendedores non teñen tanto coidado. Nós recomendamos non comprar bonsáis desas persoas que non queren ou son incapaces de dar información sobre os coidados.



Os bonsais non son plantas interiores. A maior parte deles son plantas de exterior e deben permanecer no exterior todo o ano. Iso é porque a maioría dos bonsais son plantas de climas tépedos que requiren un período de latencia. Incluso os perennes necesítaa. Existen tamén "bonsais de interior", pero isto está limitado a plantas de especies tropicais ou subtropicales, e mesmo estás plantas están máis felices no exterior no verán. Se as raíces dos bonsais de exterior están expostas, hai que ser moi coidadoso no inverno, para que o frío non as xee e mate a árbore.


Un bonsai pequeno non pode chegar a ser un bonsai grande. Creceron baixo condicións de adestramento ata que alcanzan o tamaño e grosor de tronco desexado e só entón son transplantados á maceta de bonsai, dado que o obxectivo da maceta é retardar o crecemento para reducir o tamaño das follas e das ramas. A maioría dos mallsais baratos (e algúns dos non tan baratos) teñen pouco ou nade deste adestramento. Iso é polo que non poden considerarse bonsais. Os arbolitos teñen que ser coidadosamente adestrados para alcanzar as formas preciosas que a maioría da xente asocia cun bonsai.


O adestramento dun bonsai faise principalmente manipulando os troncos e as ramas por medio de pódaa e o alambrado. Calquera pode aprender isto cunhas poucas horas de clases básicas dun profesor ou pola lectura de libros. Por suposto, niveis máis altos de habilidade vanse perfeccionando ao longo da vida, e canto máis se practique, máis se aprende.


Ocasionalmente, os bonsais teñen que ser transplantados e facerlles unha poda de raíz. O obxectivo deste paso é manter á árbore co mesmo tamaño, porque eles usualmente volven a unha maceta do mesmo tamaño despois de pódaa de raíz. Pódaa de raíz é tamén unha técnica de adestramento e unha planta pode de revigorizada ou retardada por medio dunha poda oportuna. As árbores son transplantados cun substrato especialmente designado para bonsais. A calidade máis importante deste substrato é que drena con moita máis rapidez que outros substratos adoitan drenar.


Un bonsai debe ser fertilizado regularmente mentres ten o seu crecemento activo. A maneira máis fácil e efectiva é cun fertilizante soluble cada dúas semanas. Usar un fertilizante con oligoelementos como "Miracid" ou "Miracid Grow" é unha boa recomendación. Os substratos de bonsai non adoitan ser bos retendo nutrientes, polo que se fai necesario unha alimentación extra.


Regar de maneira incorrecta é o problema máis común para os principiantes. As plantas teñen que ser regadas abundantemente cando están lixeiramente secas. A rega ten que ser feito por encima, non polo proceso de mergullalo nun balde, e tense que regar ata que o substrato está saturado de auga. Verás a auga deslizarse polos buracos de drenaxe cando reciben suficiente auga. Este método prevén a acumulación de sales no substrato.


Determinar cando unha planta está lixeiramente seca pode ser complicado. Nós recomendamos levantar o bonsai (se este é un bonsai pequeno). Hai unha diferenza de peso substancial entre un bonsai ben regado e un que necesita auga. Aprenderás a percibilo moi rápido. Tamén se pode rascar o substrato como un centímetro. Se este nivel está seco, necesita ser regado. Outro método, recomendado por Michael Persiano, é inserir un escarvadentes no substrato a modo de varilla. Deixar este escarvadentes no substrato e sacalo periodicamente para comprobar o nivel de auga. Se o substrato está empapado, a varilla estará mollada.


A maioría da xente en áreas con veráns calorosos, atopan que é necesario regar cada día se a temperatura é superior a 27ºC (ou 80ºF). Algunhas veces mesmo hai que regar dúas veces ao día. En xeral, as plantas de interior requiren unha frecuencia de rega moito menos que as plantas de exterior
.





0 comentarios:

Produtores 2012-2013

Produtores 2012-2013
De dereita a esquerda: Kevin, Cristina, Esperanza, Xurxo, Sergi, Gustavo, Jorge, Alex, Tamara, Jacobo, José Manuel.Na parte inferior: Héctor, Óscar, Martín e Ventura. Fáltanos o produtor Brea.

Productores 2010/2011

Productores 2010/2011
De dereita a esquerda e de arriba a abaixo: Chema, Fernando, Andrés, Jesús Manuel, Inés, Javier, David, Carlos, Iria, Toñito, Hugo, Lorena e Ruso. Tamén están no grupo pero faltan na foto:Miguel Angel, Cristina e Zalo

Os Novos Productores

Os Novos Productores
Nesta rubica fotográfica temos os novos productores, tras unha saida o campo, son de esquerda a dereita Mario, Ramón, Silvia, Francisco, Pilar, Jose Manuel, Angel Castro, Alberto, Oscar, J.Martín, Juan, Angel García, Fernando e David.

Os productores

Os productores
Na foto os sonrintes productores, non se sabe si por puro placer ou por inconsciencia ante o que lles espera. Son de dereita a esquerda na liña de atrás: Rocío Torreira, Xosé Manuel Calvo, Julio Cesar Martino, Manuel Rúa, Amable Rodríguez, Marta Fraiz, e na liña dianteira: Francisco Romar, Rocío Gardes, Natalia Piñeiro e Sandra Sánchez. Faltan Rocío Sampedro e o productor ocasional Juan Santiso.

remexe polo blog

 
Producindo Planta - Template By Blogger Clicks